woensdag 2 februari 2011

Woensdag 2 februari : In de voetsporen van Lornah


Vanochtend zijn we vroeg uit bed gestapt om een bezoek te brengen aan de bestaande atletiekbaan van het Keiyo amateur athletics assocation, om gevoel te krijgen met de grootte van de baan. Dit was erg verhelderend. Het liet goed zien hoe je een atletiekbaan kunt inpassen in het landschap.
Bij thuiskomst stond er een heerlijk ontbijtje klaar en daarna zijn we het plangebied ingegaan. Sarah en Sytske hebben de  structuurschets afgerond, Adrian en Lisanne hebben de plangrens met een GPS ingemeten, Ad heeft gezorgd voor kaartmateriaal van het ministerie en de LWM-studenten hebben samen met Richard het gebied lek geprikt door acht grondboringen te maken.
Na de lunch hadden de T&L-studenten met Adrian een bezoek gebracht aan de naastgelegen basisschool. We kregen een uitgebreide rondleiding van een van de leraren. De schoolkinderen vonden ons razend interessant en verzamelden zich al snel om ons heen. Een indrukwekkende fotosessie was het gevolg. Een bijzonder moment waarbij we onze eigen emoties moesten beheersen.
Na de afronding van onze inventarisatie van het plangebied hebben we een idyllisch plekje met uitzicht opgezocht om de indrukken van deze dag te schetsen. 

2 opmerkingen:

  1. Hallo daar deelnemers van week 2. Het is inspirerend om jullie blog te lezen.
    Vanochtend heb ik nog een paar dingen toegevoegd aan de blogs van de eerste week.

    Eerlijk gezegd is het moeilijk om hier weer op gang te komen(koud en grauw kikkerland), alle indrukken denderen bovendien nog flink na.
    Neem vooral de tijd om er van te genieten.

    Veel plezier en groeten,
    Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo tweede groep,

    Ik vind het echt zo verschrikkelijk leuk om de blog te lezen ! Alle herinneringen komen weer terug en ik krijg er echt kriebels van in me buik ! Ik en me zusje hebben een liedje van onze gids geleerd en ik weet zeker dat als je het liedje vraagt aan iemand in Kenia dat ze hem kennen.

    Jambo, Hallo,
    Jambo Bwana, Hallo meneer,
    Habari gani, Hoe gaat het?
    Mzuri sana. Prima, dank je.
    Wageni, Wakaribishwa, Bezoekers, jullie zijn welkom,
    Kenya yetu Hakuna Matata. In ons Kenia, is geen probleem
    Kenya nchi nzuri, Kenia is een mooi land,
    Hakuna Matata. Geen enkel probleem.
    Nchi ya maajabu, Een schitterend land,
    Hakuna Matata. Geen enkel probleem.
    Nchi yenye amani, Een vredig land,
    Hakuna Matata. Geen enkel probleem.
    Hakuna Matata, Geen enkel probleem.
    Hakuna Matata. Geen enkel probleem.
    Watu wote, Iedereen,
    Hakuna Matata, Geen enkel probleem.
    Wakaribishwa, Jullie zijn welkom,
    Hakuna Matata. Geen enkel probleem.

    tip : Ik las ook in de blog van de eerste groep dat de mensen het eng vinden om op de foto te gaan. Dat klopt maar als je de foto daarna op je fototoestel laat zien vinden ze dat heel leuk en grappig.

    Heel veel plezier !

    Josyanne

    BeantwoordenVerwijderen