vrijdag 28 januari 2011

dag 1: zondag 23 januari 2011

Dit verhaal gaat over drie studenten LWM en drie studenten TA die samen met zes leraren op weg gaan naar Kenia. Al om vijf uur moesten zij het bed uit om vervolgens om half negen te kunnen inchecken op Schiphol Airport. 

In brullende vaart verkoos het vliegtuig rond 10.25uur het luchtruim van het koude, grijze Nederland. Op naar het warme, zon-zekere Kenia. Onderweg vlogen de reizigers over vele wonderschone landschappen, van besneeuwde bergtoppen bedekt met spinnenwebvormige wegenstructuren, tot oneindige zandbakken en met bosbranden geteisterde groene wouden. 

De reizigers komen rond 20.00uur aan in het drukke Nairobi, de smeltkroes van Kenia. Zonder verkeersregels lijkt de chaos compleet. Echter ontstaat uit chaos weer een orde en komen de reizigers veilig aan in hun hotel, Gracia Gardens. Hier verwonderen zij zich over het aangename tropische klimaat met zijn ontluikende geuren en kleuren, afkomstig van planten die je normaal alleen in de huiskamer hebt staan.

Na deze eerste indrukken werd er een tosti gegeten in het hotelrestaurant en maakte de vermoeide reizigers kennis met een heerlijk gespreid bedje, inclusief klamboe en bijbehorende muggen. Nee, dit is geen sprookje maar de wonderschone werkelijkheid. De afstudeerfase is begonnen, tijd voor het echte werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten