dinsdag 18 januari 2011

Op bezoek bij Lornah Kiplagat

Eind januari vertrekt een groep studenten en docenten van Larenstein naar Iten in Kenia, om daar een start te maken met een bijzonder project. Op initiatief van de Lornah Kiplagat Foundation wordt in Iten een Sport Academie voor meisjes ontwikkeld. Voor de globale indeling van het terrein en architectuur van de gebouwen is een masterplan gemaakt door architect Rempt van der Donk. Studenten van Larenstein gaan dit masterplan in het komende half jaar vertalen naar inrichtingsplannen voor dit project. Tussen 23 januari en 6 februari gaan twee groepen studenten en docenten (totaal 13 personen) op terreinbezoek, om basisgegevens te verzamelen en om zich te oriƫnteren op de lokale omstandigheden.

Drie 3e jaars LWM-studenten (Bart van Veelen, Jip van den Berg en Nick Bakker) zullen, onder begeleiding van Chris van Vooren en Ad Bot (LWM), gedurende twee weken het terrein nauwkeurig gaan inmeten en onderzoek doen naar de omstandigheden van bodem en water. Tim Kort, Cor Simon, Jelle Dijkstra, Sytske van der Kooy, Sarah Bosman en Lisanne Gerritzen, allen 4e jaars Tuinarchitectuur-studenten, zullen in het komende half jaar zes individuele inrichtingsplannen voor het complex opstellen. Voor inhoudelijke begeleiding tijdens het veldbezoek zullen Johan Vlug, Ben ter Mull, Richard Kraaijvanger (BNB), Ad Waverijn en Adrian Noortman mee gaan.


Lornah Kiplagat en Pieter Langerhorst,
30 jan 2011, High Altitude Trainingcentre, Iten

6 opmerkingen:

  1. Hee eerste kenia-bezoekers!

    Als 't goed is vliegen jullie nu! Goede reis & genieten! Ik ben in ieder geval al ontzettend zenuwachtig :) Ik wacht jullie eerste verslag af!

    Groetjes Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo allemaal, goed aangekomen in een warm Kenia? En, al iets bedacht wat jullie vergeten zijn? Hopelijk niet natuurlijk! Morgen nog even op (of in) een roze wolk (...flamingo's) en dan aan de slag. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallooo!

    Goeie reis gehad? Iedereen ze eigen bagage weer?:p
    Hoe is het weer? Erg warm? Of val t mee?

    Geniet zo veel je kunt :)
    Ben benieuwd naar jullie eerste verslag :)

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gaan jullie jullie ervaringen nog delen? :p
    Ben zoooo benieuwd hoe jullie t daar hebben!

    Liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jambo !!

    Wat leuk dat er een blog is gemaakt voor Kenia. Hebben jullie de eerste zebra al gespot ? Ik wens jullie een hele fijne, bijzondere en indrukwekkende tijd ! Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen.
    Houd je goed vast in de bus want ik Kenia hebben ze echt een bizar wegdek met een allemaal gaten en hobbels. Maar dat zullen jullie misschien al hebben gemerkt !

    De hartelijke groeten aan Lornah en Pieter !

    Veel Liefs Josyanne

    BeantwoordenVerwijderen