maandag 31 januari 2011

Dag 7: zaterdag 29 januari 2011

Vandaag is de laatste gehele dag van ons mooie, nuttige reisje naar Kenia. We moeten dus nog even genieten van de warmte en de eeuwig schijnende zon. Vandaag staat in het teken van de presentatie van morgen. Morgen gaan we de eerste resultaten van ons afstudeerproject voorleggen aan onze opdrachtgevers, Lornah Kiplagat en Pieter Langerhorst. 

We zijn vandaag begonnen met het maken van een maquette. Het maken van deze maquette stond geheel in het Keniaans gedachtegoed van improviseren. Er was geen ondergrond aanwezig om onze maquette op te kunnen snijden en dus hebben we uit de afvalhoop een deur gemaakt van planken geplaatst op twee handmade tafeltjes. De maquette hebben we gemaakt uit dozen van karton. We hadden maar een kleine hoeveelheid tot onze beschikking, dus moesten improviseren zodat we toch de maquette konden maken. 



Cor, Jelle en Tim begonnen deze opgave in de schaduw, maar als snel draaide de zon en verdween de schaduw om ruimte te maken voor een zinderende hitte. De wind was in tegenstelling tot de afgelopen dagen gaan liggen en dus leek het een stuk warmer. Ondanks dat zijn we toch doorgegaan, immers we moeten wel bruin in Nederland aankomen. Helaas bleek dit bruiningsproces niet geheel vlekkeloos te verlopen, en zijn we bij voltooiing van de maquette als rode kreeften het huisje ingevlucht. 

Na het voltooien zijn we vlekkenplannen gaan maken. Elk persoon heeft er 2 á 3 gemaakt. Tegen het avondeten waren de eerste schetsen klaar. Deze hebben we vervolgens aan de muur gehangen en aan elkaar gepresenteerd. Bij het verwijderen van de schetsen ruïneerden we de net geschilderde muur, want het schildertape trok alles met zich mee.


Na het heerlijke avondeten (je kunt echt merken dat ze hier voor atleten koken, weinig vet, veel koolhydraten, eiwitten en groenten) hebben we de schetsen op een hoger niveau getrokken. In de avond viel de stroom voor de zoveelste keer uit, we beginnen er al een beetje aan te wennen want de begeleider Johan Vlug maakte direct een sprint naar zijn kamer om vervolgens te grijpen naar zijn mijnwerkerslampje. Tim volgde dit tafereel en zo hebben we de avond toch nog met licht kunnen doorbrengen. Later hebben we gezellige olielampen op de tafels gezet en dit zorgde voor een extra dimensie aan deze avond.  

De vlekkenplannen waren rond half 12 klaar, dit was het tijdstip dat de meesten naar bed gingen. De drie TA-studenten bleven als enige over, want deze blog moet ook nog bijgehouden worden. Bijkomend voordeel van het ontbreken van stroom is dat de sterrenhemel voor de laatste keer deze reis weer te bewonderen is. Zo eindigde de dag, terwijl de volgende alweer aanbrak. Morgen onze allerlaatste dag in Kenia. Om kwart over 7 ’s avonds vertrekt onze vlucht naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten