vrijdag 28 januari 2011

Dag 3: dinsdag 25 januari 2011


Vandaag hebben we de korte nachten van de afgelopen dagen ingehaald. We hebben tot acht uur mogen uitslapen. De dag begon met een lekker ontbijt van echt kenia’s brood. Een beetje droog, maar wel vers.
S’morgens hebben we een rondleiding van Pieter gekregen, hij is de man van de bekende Nederlands-Keniaanse wereldkampioen hardloopster Lornah Kiplagat. Tijdens de rondleiding zijn we het gehele projectgebied doorkruist. Opvallend was de Passievruchtenkwekerij. Met deze Passievruchten hopen Lornah en Pieter wat inkomsten te werven. In de toekomst kan deze kwekerij helpen in de zelfvoorziening van de toekomstige meidenschool. De meidenschool moet plaats gaan bieden aan 600 kinderen.


Om de kinderen een goed onderdak te kunnen geven, willen Lornah en Pieter naast accommodatie voor zowel leerlingen als leraren, ook faciliteiten als een renbaan, een kerk, een bibliotheek, een verblijfsruimte en een boerderij realiseren.

Om het gebied in de vingers te kunnen krijgen zijn we gewapend met pen en papier het gebied in getrokken. We hebben in totaal 1/4e van het terrein in kaart kunnen brengen door het maken van schetsen, en het globaal opmeten van belangrijke maten. Het schetsen bleek waardevol te zijn, immers leerde we daardoor beter naar het landschap te kijken en vielen enkele karakteristieken op. Zo zijn we erachter gekomen dat het zicht op het landschap kunt verdelen in drie gedeelten. Het eerste gedeelte bestaat uit de voorgrond, het tweede gedeelte uit een silhouet en het laatste gedeelte uit de horizon. Dit principe is goed waar te nemen in dit heuvelrijke landschap.


Ook hebben we panorama’s van het landschap genomen. Deze hebben we s ’avonds op de computer bewerkt door ze over te trekken. Op die manier zijn we tot de essentie van het landschap gekomen.

Aan het eind van de middag, vlak voor het vallen van de avond hebben we samen met Lornah en pieter nog een groepsfoto kunnen maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten