vrijdag 28 januari 2011

Dag 2: maandag 24 januari 2011

Met een harde klap op de deur en luidkeels geroep van een zwarte Keniaan werden we uit onze dromen ontwaakt. Na 4,5 uur slapen was het tijd om ons op te maken voor een prachtige safaridag. Tenminste, dat dachten we. Het regende pijpenstelen en moesten dan ook rennen om redelijk droog bij het ontbijt aan te kunnen komen. 




Na een English Breakfast, inclusief worstje, omelet, verse ananas en een geroosterd broodje pakten we onze tassen om te vertrekken richting Iten, onze eindbestemming van vandaag. Maar voordat we hier aankwamen zijn we eerst nog op safari geweest! Dit keer niet in de Beekse Bergen, maar in de echte natuur, met echte dieren. Een greep uit de selectie; Neushoorns, Giraffen, de Hamerkopvogel, Maliboeën, Pelikanen, Flamingo’s, (Water)Buffels, Gazelle’s, Bavianen, Aalscholvers, Koereigers, Grote Zilverreigers, Ossepikkers, Hagedissen (blauw/oranje kop) enz. 


Na dit natuurschoon, dat overigens onder een stralende zon te beleven was, zijn we richting Iten vertrokken. Het landschap tijdens de rit viel te typeren als, droog, dor, weids en bergachtig. Naarmate we hoger kwamen werd het wat vochtiger en verdichte de begroeiing zich. De mensen zelf gaan stralend de dag door, met een glimlach van oor tot oor. Dit ondanks het feit dat zij leven in een met sprokkelhout en spaanplaat, zelf gefabriceerde, krottenhuis en daarnaast elke dag weer opzoek moeten naar nieuw werk. Daar kunnen wij, in het welvarende Nederland met haar sociale zekerheden, nog wel wat van leren.

Na een dollemansrit van 3 uur, rijdend over wegen met enige spoorvorming, zo erg dat de koffers van het dak vlogen, kwamen we uiteindelijk aan in Iten. Dit kleine dorp gelegen nabij Eldoret -bestaande uit 3000 inwoners, waarvan 1/3e topatleet-  is voor vandaag de eindbestemming en vormt onze thuisbasis. Na een heerlijke maaltijd konden we ons terugtrekken in een net opgeknapt huisje. Zo vers van de kwast, dat zelfs de werkers nog bij de voordeur stonden. High van de verflucht beloofd het morgen een mooie/inspirerende studiedag te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten